Luova lokakuu

Helsingin kirjamessut järjestetään tällä viikolla.

Lauantaina 30.10. kello 10.30-11.00 Kallion lukiolaiset jututtavat Marika Riikosta, Päivi Haanpäätä, Jukka-Pekka Palviaista ja minua nuorten novelleista (Kallio-lavalla)

Päivi ja Marika ovat toimittaneet Likainen tusina -antologian, jossa novellini Älä pyydä anteeksi on mukana. Teksti kertoo arasta ja pelokkaasta lukiolaistytöstä, joka kokee metamorfoosin krav maga -itsepuolustuskurssilla.

Älä pyydä anteeksi vauhditti minua pääsemään takaisin paitsi nuorten myös novellien maailmaan. Kirjoitan parhaillaan nuorten novellikokoelmaa, joka toivoakseni julkaistaan syksyllä 2022. Kirja on siinä vaiheessa, että sen nimi varmistui juuri ja kansi on tekeillä.

Novelli on lajina on mieluinen eikä vähiten siksi, että Yhden promillen juttuja on yksi luetuimmista nuortenkirjoistani. Promilleista on tulossa äänikirja.

Uusia novelleja kirjoittaessani olen ajatellut yksittäisten tekstien sijaan enemmän kokonaisuutta ja sitä, miten eri hahmot tarinoineen asettuvat dialogiin keskenään.

Vaikka blogini on ollut hiljainen, näppäimistöni ei ole ollut.

Syyshämärä on luontevaa sisäänpäin kääntymisen aikaa.

Elän tällä hetkellä ilahduttavan luovaa kautta. Kirjoittaminen on suuri ilo.

Se ei ole itsestään selvää 17 vuoden ammattikirjailijuuden jälkeen –

Novellien lisäksi kirjoitan uutterasti ja intensiivisesti ja suurella rakkaudella historiallista fiktiota. Koen olevani hämmästyttävän kotonani 1910-luvulla, josta romaanini alkaa.

Punaisten kyynelten talo, Frau ja Kiivaat muodostavat mielessäni eräänlaisen trilogian, jossa kaikissa teoksissa käsitellään lopulta samankaltaisia teemoja. Sotaa, ideologiaa, naista sodassa. Nyt tämä tematiikka on jäämässä taakse ja uusi lehti kääntymässä. Sotaa en voi välttää, koska se kuuluu päähenkilöni elämänkaareen, melkein ratkaisevalla tavalla niin kuin poikkeusajoilla on tapana, mutta -ismeistä en kirjoita tällä kertaa.

Tätä tekstiä kuvitan syyslomaviikolla ottamillani kuvilla.

Kuinka vasta viime vuosina olen havahtunut siihen, miten kaunis tämä pimeä vuodenaika on?

Tunnelmallista hämärää blogiini pistäytyville!