Kiivaille Tampereen kaupungin kirjallisuuspalkinto

Tänä vuonna ei valitettavasti päästä nostamaan kollegoiden kanssa maljoja raatihuoneelle, mutta näin korona-aikaan hyvät uutiset lämmittävät kuin auringonsäteet. Kiivaat on yksi Tampereen kaupungin palkitsemista teoksista.

Raati luonnehtii romaania näin:

Terhi Rannelan Kiivaat on kuvaus jatkosodan ajan tamperelaisista, kolmen sukupolven poliittisuudesta, ystävyydestä, rakkaudesta ja petoksesta. Kuka onkaan kirjan oikea sankari ja mitä on rakkaus?

Rannelan teksti on kaunista ja hän kuvaa taitavasti menneiden vuosikymmenien ajankuvaa ja tunnelmia. Teoksen henkilöt ovat kiehtovia ja lukija jää pohtimaan heidän tekojaan vielä pitkään kirjan päätyttyä.”

Tampereen kaupunki on myöntänyt kirjallisuuspalkintoa vuodesta 1944 lähtien. Palkinnot myönnetään vuosittain tamperelaiskirjallisuuden parhaimmistolle, jotka on julkaistu palkinnonjakoa edeltävänä vuonna. Palkinnot myöntää luovan kirjallisen työn palkitsemistoimikunta.

Muut palkitut ovat J.P. Laitinen (Lume), Tiina Lehikoinen (Terra Nova), Reetta Pekkanen (Kärhi), Antti Salminen (Mir), Anna Elina Isoaro (Tämänilmaiset), Maria Laakso ja kuvittaja Johanna Rojola (Taltuta klassikko), Pirjo Tuominen (Opettajatar), Jyrki Vainonen (Yön ja päivän tarinoita) ja Aino Louhi (Mielikuvitustyttö).

Aiemmista kirjoistani on palkittu Frau (2016), Läpi yön (2014) ja Goa, Ganesha ja minä (2009).

Lämmin kiitos, ihana kotikaupunkini! Olen sanonut monta kertaa, että Tampere pitää taiteilijoistaan hyvää huolta.

Olen tällä viikolla keskustellut kollegani kanssa romaanin aloittamisen ikiaikaisesta vaikeudesta. Ehkä tämä olisi kaipaamani sysäys saada ensimmäiset lauseet viimein paperille…

20.4. päivitetty kaikki palkitut. Sydämelliset onnittelut kaikille!