”Miksi en kirjoittaisi?” on ilmestynyt!

image001

Kirjoitusoppaamme Miksi en kirjoittaisi? on viimein ilmestynyt. Juhlistimme kirjaa viime viikolla kulttuurikahvila Laikussa. Nyt on aika ojentaa teos lukijoiden käsiin. Nauttikaa & ennen kaikkea kirjoittakaa itse!

Tämä kirjoitus sisältää otteita teoksen johdannosta:

”Me kaikki kirjoittajat kaipaamme aika ajoin vertaistukea ja myötätuntoa. Jotakuta, joka istuu vierellä ja sanoo: ’Älä huoli. Se menee ohi. Se menee aina ohi.’ Ja toisaalta sitä, joka tarpeen tullen huudahtaa: ”Nyt huokailu sikseen ja näppäimistö laulamaan! Kukaan ei kirjoita tekstiä puolestasi.”

image002

”Kirjoittaminen on ihanaa, unelmatyö, näin voi kokemuksesta sanoa, mutta toisinaan se on myös ylitsepääsemättömän vaikeaa. Se on turhauttavaa ja ahdistavaa. Me kerromme omista kompastuskivistämme, jotta huomaisit, ettet ole yksin. Hylkäyskirjeistä, vastarinnasta, väsymisestä.”

mek1

”Yhtä lailla jaamme kanssasi palkitsevia kokemuksia. Miten upealta flow tuntuu, kun kirjoittaminen vie mennessään tai miltä tuntuu avata tekijänkappalelaatikko monen vuoden työn jälkeen.”

image003

”Tutustuimme Päivin kanssa toisimme parikymmentä vuotta sitten opiskellessamme kirjallisuutta Tampereen yliopistossa.

Luova kirjoittaminen ja kirjallisuus ovat aina yhdistäneet meitä, samoin intohimoinen suhde teen juomiseen. Vuosien varrella olemme jakaneet lukuvinkkejä, intoilleet sanataideoppaista, kirjoittaneet kahviloissa ja kommentoineet toistemme tekstejä. Olemme kironneet vastoinkäymisiä ja kohottaneet onnistumisten maljoja. Olemme nauttineet lukuisia teekupillisia yhdessä puhuen sanataiteesta – ja elämästä.”

mek2

”Miksi en kirjoittaisi? on tarkoitettu monenlaisille kirjoittajille ja lukijoille. Olitpa utelias sanataiteen vasta-alkaja tai ammattimainen kirjoittaja, intohimoinen lukija tai kirjallisuuden opettaja, olemme ajatelleet sinua. Poimi parhaat ideat, väittele kirjan kanssa, kokeile ehdotuksiamme, muodosta omat mielipiteesi.”

mek3

Kirjoitan teoksessa myös Kirje tuntemattomalle -vapaaehtoistoiminnasta, joka on minulle sydämen asia. Julkkariväkeä ei tarvinnut suostutella kirjoittamaan joulukortteja tamperelaisille. Tänään vein korttinipun eteenpäin välitettäväksi. Lämmin kiitos kaikille kirjoittajille! 

*

Seuraa Päivin blogia täällä.

Julkkarikuvat: Jussi Koukku

Aamulehden Markus Määttänen teki kirjastamme mainion ennakkojutun. Lehden tilaajat pääsevät lukemaan juttua täältä.