Kurjen vuosi 2020?

saaris3

Joululoma oli ihanan rauhoittava ja palauttava; hiukan teki pahaa palata kinosten keskeltä marrasmustalle Tampereelle. Toisaalta olen myös yllin kyllin saanut kellua lomalla: on jo aika kääriä hihat.

 

Jouluviikko Saariselällä oli satumaisen valkoinen. Lapissa muistan aina, että Suomi on maailman kaunein maa. Lunta oli peräti 75 senttiä, ja iltapäivän sininen hetki sai huokaisemaan onnesta.

saaris2

Nukuin paljon ja pitkään, saunoin joka päivä, kolasin ja lapioin mökin pihalla lunta (kerrostaloasukkaalle luksusta), tein kävelyitä äänikirjoja kuunnellen, muistelin millaista on potkia potkurilla, kuuntelin kyllästymiseen asti jouluradiota, katsoin monta elokuvaa & useita jaksoja ihastuttavaa The Marvellous Mrs. Maisel -tv-sarjaa, tunnelmoin takkatulen äärellä kirjoja lueskellen, suunnittelin kiireettömästi tulevaa vuotta, kirjoitin kirjeitä ystävilleni Lontooseen ja Hannoveriin ja katselin mökin korkeista ikkunoista avautuvaa maisemaa.

saaris6

Jouluaattona olimme Kaunispää-tunturin huipulla laulamassa yhdessä turistien ja paikallisten kanssa joululauluja & kuuntelemassa joulurauhan julistusta. Ensimmäinen kerta minulle, kun kuulin julistuksen livenä.

Pohjoisessa oli tuttuun tapaan paljon ulkomaisia, varsinkin aasialaisia turisteja, ja mennen tullen junat ja bussit olivat ääriään myöten täynnä.

saaris7

Uudenvuoden vietimme puolisoni perheen kanssa syöden hyvin, pelaten lautapelejä (Dixit on aika ihana), ampuen raketteja, laskien mäkeä, mainitsinko jo syömisen ja tietysti tinoja valaen. Tinani muistutti oraakkelikälyni mukaan kuulemma kurkea, joten katsotaan, miten lentävä vuosi on edessä.

Saaris1

Nyt maadoitun taas haikeasti, mutta tiukasti erakkomaiseen kotitoimistooni saadakseni kirjani valmiiksi ja jatkaakseni taas opintojeni parissa. Tammikuussa on aina hyvää tekemisen energiaa.

saaris8

Mitä parhainta alkavaa vuotta 2020!