Terhi Rannelan lempeä matkakirja kannustaa tallentamaan muistoja

Sain tiedon kirjani ilmestymisestä sopivasti odottaessani lentoa Hannoverin lentokentällä.

Siteeraan tiedotetta:

Terhi Rannelan matkakirja Kesyt kaipaavat, villit lentävät – Matkapäiväkirjani sivuilta (Karisto) vie lukijan nojatuolimatkalle Atlantic Cityn kasinoihin, Islannin lunnikallioille, Tokion liikenneruuhkaan ja Rovaniemelle revontulten alle.

”Parhaimmillaan matka voi laajentua tutkimusretkeksi itseen; ehkä juuri sellaisia reissuja jäljitän tässä kirjassa”, Rannela kirjoittaa.

cropped-kesytkaipaavatvillitlentacc88vacc88t_valmis_cmyk

Kirjaansa kirjailija on poiminut päiväkirjamerkintöjä reissuiltaan ja kannustaa lukijaa tallentamaan omia muistojaan:

”Maailman voi kirjoittaa itselleen suuremmaksi ja tarkemmaksi. Ilman päiväkirjaani en tekisi niin paljon havaintoja ympäristöstä, en malttaisi ottaa kaikista pikkuseikoista selvää, en muistaisi jutustelujani ihmisten kanssa. Kirjoittamalla olen vahvistanut kokemuksiani.”

Teentuoksuisessa kirjassaan Rannela pohtii, mitä me voisimme oppia linnuilta, miksi hiljaisuudelle altistuminen on tärkeää ja miksi kannattaa kirjoittaa kirje käsin aina silloin tällöin.

Terhi Rannela palasi juuri Suomeen vietettyään puoli vuotta Hannoverissa, Pohjois-Saksassa.

Terhi Rannela on tamperelainen kirjailija, joka on julkaissut 18 kirjaa. Idean historiallisiin romaaneihinsa Punaisten kyynelten talo ja Frau hän sai ulkomaanmatkoiltaan. Lisäksi hän on kirjoittanut matkustamisesta kertovan Kerttu & Mira -nuortenkirjatrilogian, jossa seikkaillaan Intiassa, Amsterdamissa ja Jäämeren rannoilla.