Ylistys hitaalle ja yksityiselle kirjoittamiselle – Kirjeiden lumo ilmestyy pian!

Miten ylelliseltä tuntuukaan kaiken somehälinän keskellä vastaanottaa vain itselle suunnattu, käsin kirjoitettu viesti. Terhi Rannelan viisas, kulttuurihistoriaa luotaava Kirjeiden lumo puhuu hitaan, yksityisen kirjoittamisen puolesta. Innostava hyvän mielen kirja kutsuu viihtymään ja sivistymään.

Terhi Rannelan teos käsittelee kirjeitä, päiväkirjoja ja käsinkirjoittamisen lumoa. Se on kirja kaikille meille, jotka rakastamme sulkakynää, mustekynän tuoksua, päiväkirjoja – tai ainakin ajatusta niistä.  

Rannela tutustuttaa raikkaalla tyylillään kirjeiden kulttuurihistoriaan ja inspiroiviin päiväkirjailijoihin. Hän esittelee ideoita niin muinaisesta Egyptistä, 1920-luvun Suomesta kuin 2020-luvun Australiastakin.  

Ehkä Rannelan kirjan lukija innostuu rustaamaan muutaman rivin postikorttiin tai vuosia suunnittelemaansa kirjeeseen. Kenties sen sivujen inspiroimana löytyy uusi tapa tai into kirjoittaa päiväkirjaa. Tai sitten innostuu kaivamaan vanhat kirjeet ja tekemään aikamatkan menneisyyteen. Joskus kirje täyttää tarkoituksensa, vaikka sitä ei lähettäisikään. Ja toisinaan onkin kaikkein tärkeintä kirjoittaa itselle. 

Kirjailija Terhi Rannela on kirjoittanut kirjeitä ja päiväkirjaa niin kauan kuin muistaa. Rannela nauttii vanhanaikaisesta käsin kirjoittamisesta ja vertaa sitä mindfulnessiin. Hän on Tampereella mukana Kirje tuntemattomalle -vapaaehtoistoiminnassa, jossa kirjoitetaan kirjeitä kaikenikäisille rohkaisun sanoja kaipaaville.

Kirjeiden lumo -teoksessaan Rannela punoo omakohtaiset kokemukset kiinnostavasti historiallisiin anekdootteihin Jackie Kennedyn saamista surunvalitteluviesteistä Sofia Tolstajan päiväkirjamerkintöihin. Innostava hyvän mielen kirja kutsuu viihtymään ja sivistymään. 

Terhi Rannela (s. 1980) on monipuolinen kirjailija, jonka tuotantoon kuuluu parikymmentä teosta historiallisista romaaneista luovan kirjoittamisen oppaisiin. Hänen edellinen teoksensa, omaelämäkerrallinen Äiti – Ajatuksia äkkikuoleman jälkeen (2020) sai paljon huomiota. 

Teos ilmestyy myös e-kirjana.

Kirja on arvostelu- ja käsittelyvapaa 19.4.2021 

Arvostelukappaleet: arvostelukappale@otava.fi  

Pdf-vedokset ja haastattelupyynnöt: adele.couavoux@otava.fi